Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
25.5.2022, Jan Vítek, aktualita
Nejvyšší státní zástupce, některým našincům známý také jako generál Attorney, ohlásil, že podává žalobu přímo na osobu Marka Zuckerberga. Jedná se tu o známý případ s firmou Cambridge Analytica. 
unreall (521) | 25.5.202215:29
Ten by sa už fakt mohol zobudiť a začať naozaj regulovať obsah na FB, pretože tých debilnych konšpiračných videii, čo sa tam hromadí, je niečo neuveriteľne a som dosť často svedkom v práci, ako tým videám ľudia okamžite dôverujú viac, ako skutočnému spravodajstvu, ktoré ma aj nejakú verejnoprávnu zodpovednosť.

Za tými videami z FB, nikto netuší, kto vlastne stojí, ale ľuďom to evidentne neprekáža. Je to proste pravda, pretože názov toho “spravodajstva” je ­- skutočná pravda 24 a pod. už z názvu jasne hlúposti. S týmto by sa fakt malo niečo robiť a nie, nepojde o žiadnu EU cenzúru, ale o obyčajnú a potrebnú ochranu demokracie.

Diktátorsky režim sa vždy chráni klamstvami a cenzúrou, tak prečo by sa nemala demokracia likvidovaním zameraných klamstiev, ktorých účel každý normálny pozná. Blbec nie, ale smiať sa im zato človek nemôže, pretože blbcov je vždy viac a maju rovnake volebné právo, ako normálny. Krásnym príkladom blbosti za všetkých, nech sú aktuálne Maďari…
Odpovědět2  6
Choakinek (1607) | 25.5.202215:41
Proč vznikají pořady jako je třeba pořad ­"O čem se mlčí­" na Youtube? Co myslíte?
Odpovědět4  2
unreall (521) | 25.5.202215:46
Neviem, “pořady” na YouTube sú väčšinou to posledné , čo ma zaujíma. Dávam prednosť odbornej literatúre a literatúre faktu, ale môžete mi to prezradiť.
Odpovědět2  4
Choakinek (1607) | 25.5.202216:07
Protože ­"skutečné zpravodajství­" mlčí, vyplývá to právě už z názvu toho pořadu ;­-­).

Mlčení ­"skutečného zpravodajství­" pak lidé nahrazují ­"debilními konspiračními videi­", které jste zmínil v předchozím příspěvku.
Odpovědět7  1
unreall (521) | 25.5.202216:36


Odpovědět0  0
unreall (521) | 25.5.202216:39
Nechcel som, aby sa z toho vykľula takto plytká úvaha, dal som vám šancu, ale vidím, že som sa unáhlil.

Naopak pane, oficiálne spravodajstvo čerpá informácie, ktoré sú podstatne bližšie skutočnosti, ako to vaše vtipne, pretože už len z princípu nemôžem brať vážne informácie od niekoho, koho vlastne ani nevidím a nikde sa nedá dopátrať, ani sídlo onej spravodajskej spoločnosti atd.

Inými slovami, veríte hlúpostiam, pretože chcete byt iný a neísť s prúdom, ale tu treba rozlišovať určite veci a tie ľuďom často nejdú. Navyše u takéhoto typu ľudí sa často stretávam s takou vtipnou vlastnosťou, že ak sa časom ukáže, že to ich spravodajstvo podalo špatnú informáciu, tak to proste hodia za hlavu a idu ďalej, zabudnú a sú tu nové, záručene pravdivé informácie.

Krásny príklad vojna ­- Rusko len cvičí a nikto nechce útočiť, je to hoax, o pár dni Rusko zaútočí a na toto klamstvo sa velice rýchlo zabudne rovnako, ako sa zabudlo, že skutočne spravodajstvo informovalo, že existuju informácie, ktoré hovoria a blížiacom utoku.

Keď sa to vaše pravdivé spravodajstvo trochu oprášilo, bez jedinej reakcie na predošlé udalosti, ktorým zavádzala svojich fanúšikov, pokračuje na vlne propagandy ďalej. Potom tu bolo videá, ktoré ukazovali, ako sa masaker v guči neodohral a všetko to bolo vymyslené a herci sa postavili a išli domov.

Teraz je tam dokonca aj Slovenska skupina špecialistov, ktorí to potvrdzujú, ale to vaše spravodajstvo to už nezaujíma, to ide ďalej, nemá potrebu sa ospravedlniť za chybne informácie, za aké by sa oficiálne spravodajstvo ospravedlnilo a pod.

Ono, keby ľudia vedeli o Putinovi viac v kombinácii zo základmi geopolotiky a ruskou históriu, videli by veľa veci inak, ale ľudia sú lenivý dohľadať skutočne informácie, veriť pekne spracovanému videu hneď tu a teraz bez námahy s rozmýšľania, je jednoduché, pretože odmena prichádza v podobe nadradenosti nad ostatnými, lebo “oni vedia viac”.

V psychológii sa mimochodom vaša diagnóza nazýva sebapotvrdzovanie a dá sa s tým pracovať. Takisto základný problém je, že ľudia, ako vy rozdeľujú svet na dva tábory ­- tí dobrí, ktorí všetko trpia a všetko platia a tí zlí, ktorí si robia čo chcú a užívajú naše peniaze.
Odpovědět4  6
wrah666 (6205) | 25.5.202219:19
Ono by také možná lidé víc věřili svým ůsvobodnýám vládám­" kdyby je xy krát nenachytali na levotě a lhaní. Kolikrát byl rozdíl mezi ­"dezinformací­" a pravdou fakt jen pár týdnů? A kolikrát se ukázalo, že se nejrůznější ­"svobodné­" státy chovaly stejně nelidsky, jako Němci a japonci za války? Biologické zbraně, chemické zbraně, pokusy na lidech... Ve výsledku je dost snadné věřit, že takoví ­"hodní lidé­" chystají na občany opět nějaký podraz a svinstvo. A když navíc začnou nějakou informaci popírat a autora pronásledovat, je to minimálně podezřelé.¨

PS_ Nebo si povšimněte, jak se před každými volbami hřímá o prošetření kauz a boji s korupcí.. A jak to PO volbách v pohodě odloží k ledu. Ať už vyhraje jakákoliv strana.. Tohle také zrovna nebudí důvěru.
Odpovědět8  2
asip80 (1175) | 25.5.202219:25
"bližšie skutočnosti­"
- je problém informovat pravdivě a nejen blíž skutečnosti?

"nemôžem brať vážne informácie od niekoho­"
- takže raději oficiální lež než neoficiílní pravdu :D a ověřování faktů tě koukám úplně minulo

- krásné příklady hoaxů a lenosti doheldat si skutečné informace pocházejí i z oficiálních zdrojů, takže ty sám vytváříš dojem, že je to jinak, abys podpořil svůj konstrukt a dle tvých vlastních názorů bys měl být cenzurovaný ;­)

"V psychológii.. ­"
- aspoˇˇň si umíš udělat sám sobě diagnózu :D

Odpovědět10  0
Choakinek (1607) | 25.5.202220:56
Mě do toho netahejte, já ­"debilní konspirační videa­" na FB nesleduji.

Vy to chcete regulovat, já říkám, že to není systémové řešení.

Podstata tkví v tom, že si tím lidé nahrazují něco, co nedostávají, tedy mluvíte­-li o ­"skutečném zpravodajství­", no tak lze říci, že to nedostávají ve ­"skutečném zpravodajství­", tedy ­"skutečné zpravodajství­" v určitém horizontu mlčí.

Tedy je nutné, aby ­"skutečné zpravodajství­" v tomto horizontu přestalo mlčet. Pak se ­(nejspíš dramaticky­) zúží zájem o ­"debilní konspirační videa­".
Odpovědět6  1
DarkRichelieu (1232) | 26.5.202211:38
Blá blá blá...
Jen ve zkratce, o tom že Rusko zaručené zaútočí na Ukrajinu se psalo už vícekrát v průběhu 8 let trvajícího konfliktu na východě země a až nedávno se tak stalo. Za další, Rusko podle všeho nechtělo útočit, ale jen tam vjet a zabrat Ukrajinu jako Krym a tím si připsat triumf s fotkami protažených xichtů západních politiků. To, že se tam dnes válčí je jen důsledek toho, že celému západu byly občané Ukrajiny a Ruska úplně u zadku a kromě Minských dohod, které stejně nikdo neplnil a sankcí na Rusko, které se běžně obcházelo se nedělo nic a na východě zařvalo oficiálně cca 14.000 lidí. Ano je to úplné prd v porovnáním s tím co se děje ve jménu svobody a demokracie na středním východě, nebo někde v Africe, ale dokud nezačala horká fáze války ve stylu rozbombarduj co můžeš, tak se defakto nic nedělo a všem to bylo fuk asi jako válka v Jemenu, kde je mrtvých násobně více, ale většina lidí ani neví, že nějaký Jemen vůbec existuje. Z geopolitického hlediska je USA Ukrajina úplně ukradená a používá ji jenom jako klacek na Rusko s cílem ho oslabit, aby se mohli soustředit na Čínu. Nebo svádět drahotu v USA na Putina, ačkoliv plynu a ropy je stále obrovské množství, tak paradoxně brutálně zdražuje. Jediný důvod je ten, že někdo to tak chce. Novináři dneska nedělají zpravodajství, ale prodávají příběhy, emoce a propagandu.
Odpovědět1  6
wrah666 (6205) | 26.5.202211:54
Nejvtipnější je svádět inflaci na válku, když inflace začala o kolik měsíců dřív. Jenže lidé tak potimí, že sežrali novičok a Vrbětice klidně vezmou i tohle.
Odpovědět2  2
Derryk (222) | 25.5.202218:54
"prečo by sa nemala demokracia likvidovaním zameraných klamstiev,­"

protože už by to pak nebyla svobodná demokracie
Odpovědět7  0
asip80 (1175) | 25.5.202219:13
"začať naozaj regulovať obsah na FB­"
"Diktátorsky režim sa vždy chráni klamstvami a cenzúrou­"
"Krásnym príkladom blbosti za všetkých, nech sú aktuálne Maďari…­"
"pretože blbcov je vždy viac­"

hlavně že ty jsi výkvět inteligence :)
Odpovědět9  0
Choakinek (1607) | 25.5.202221:03
"...začať naozaj regulovať obsah na FB­...­"
"...Diktátorsky režim sa vždy chráni ... ... ... cenzúrou­...­"

Tady má trochu rozpor, jestliže by chtěl chránit demokracii :­-­).
Odpovědět6  0
Krteczech1 (14) | 27.5.202212:57
Se divíš že lidé začínají věřit více těmto konspiračním videím, než tomu ­"skutečnému zpravodajství­" které nás krmí denně fejkovinama už od dob kovidu. To je strašná šaškárna sledovat jak media používají archivní záběry z jiných konfliktů a vrcholem byl u reportáže z rozbité ukrajiny obrázek tornáda u nás z minulého roku... Já radši už nic nesleduji ať se nemusím pořád nervovat. A radši si udělám zbroják ať mám čím chránit rodinu až to tady půjde do úplných sraček,
Odpovědět1  0
Choakinek (1607) | 25.5.202215:27
Já vám řeknu, co si o tom myslím:

Viníkem je opět a zas ­"tištění­" peněz.

To způsobuje, že akciová hodnota nějakého podniku předběhne ekonomický výkon nějakého podniku a teprve dodatečně se hledá model, jakým způsobem by měl podnik získávat příjmy, které budou odpovídat jeho hodnotě na akciovém trhu.

To se týká právě např. i Facebooku.

Zuckerberg je tak v podstatě oběť dnešní doby ­(jakkoliv si za svůj osud může sám­). Systém, místo toho, aby ukázal na svou vlastní systémovou chybu ­(tištění peněz­), v tomto případě ukáže na Zuckerberga a obviní jej z chyb či podvodu.
Odpovědět1  3
Don Q (342) | 25.5.202213:47
A já hlupák myslel, že cukrkopeček obdrží Nobelovu cenu za ekonomii ­(dokázal prodat bezcenná data za megabalík­). Nebo ho aspoň mohla nějaká vtipná organizace vyhlásit podnikatelem poslední pětiletky. Vždyť investiční bankéř Ondřej Jonáš ­(světoobčan­) po vstupu FB na burzu pravil se svým věčným úsměvem na tváři, že ­"FB je vynikající firma­" :­-D.
Odpovědět3  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.